startpagina ringenservice

registreer u om te kunnen bestellen
normaal maandag-vrijdag: 17:00 tot 21:00 en op zaterdag. Helaas voor u ben ik niet altijd bereikbaar, ook niet op zondag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

ringen bestellen bij de Parkieten Sociëteit

U moet u aanmelden (inloggen) om ringen te kunnen bestellen.
U moet u wel eerst (eenmalig) geregistreerd hebben. 

Klik op de knop "registreer u om te kunnen bestellen". Als u de gegevens heeft ingevuld wordt er een e-mail naar uw opgegeven e-mailadres gestuurd. In deze e-mail staat een link. Als u op deze link klikt wordt uw registratie geactiveerd en kunt u na het aanmelden (inloggen) ringen bestellen.

De activatie stap vinden wij nodig om zo te controleren dat het om uw e-mailadres en dus ook om uw gegevens gaat.

Iedere bestelling wordt zo spoedig mogelijk verwerkt en toegezonden. Het heeft geen nut dat u dit apart vermeld. Met een dergelijke opmerking wordt niets gedaan!

 

handleiding ringen bestellen

 

Onze verschillende ringtypen. Van diverse leveranciers, daarom is er ook verschil in levertijd.

gekleurd aluminium

Gekleurd aluminium waarin het opschrift is gelaserd.
Deze heb ik nodig

blank aluminium

Blank aluminium ring waarin het opschrift is gerold (gedrukt). In verband met vakantie niet leverbaar.
Deze heb ik nodig

CITES aluminium

Aluminium ringen voor CITES soorten. Deze ringen worden bij het ministerie op uw naam en vogelsoort geregistreerd.
Deze heb ik nodig

Europese vogelsoorten

Voor Europese vogelsoorten. Deze ringen worden bij het ministerie op uw naam en vogelsoort geregistreerd.
Deze heb ik nodig
 
 

ingeslagen staal

Bij deze stalen ringen wordt het opschrift ingeslagen. Deze ringen kunnen het snelst geleverd worden.
Deze heb ik nodig

de hardste stalen ring rvs316

Deze stalen ringen worden gemaakt van rvs316 het hardst mogelijke materiaal om ringen van te maken. Het opschrift wordt er diep in gelaserd.
Deze heb ik nodig

gelaserd staal

Het opschrift wordt in deze ringen gelaserd. In verband met vakantie niet leverbaar.
Deze heb ik nodig

CITES staal

Stalen ringen voor CITES vogels. Deze ringen worden bij het ministerie geregistreerd. U kunt bij uw vogelsoort een keuze maken uit de verschillende stalen ringtypen.
Deze heb ik nodig
 
 

 
 

In de Wet dieren staat de intrinsieke waarde van het dier centraal. Dit betekent dat dieren een eigen waarde hebben. Dieren zijn wezens met gevoel. Dierenwelzijn gaat over de kwaliteit van het leven van dieren.

De regelgeving waarborgt het welzijn en de gezondheid van dieren.

Doelvoorschriften

In de Wet dieren staan, voor zover dat mogelijk is, doelvoorschriften. In sommige situaties zijn middelvoorschriften gesteld. Doelvoorschriften geven aan wat u moet bereiken. Middelvoorschriften geven aan hoe u het doel moet bereiken. Met doelvoorschriften maakt u zelf keuzes over de manier waarop u het doel bereikt. Belangrijk daarbij is dat het welzijn en de gezondheid van het dier voldoende en op elk moment is gewaarborgd. In de Wet dieren is daarom niet in elke situatie beschreven wat wel en niet mag.

Wet- en regelgeving

De Wet dieren bestaat uit de volgende besluiten en regelingen:

  • Besluit en Regeling diergeneesmiddelen
  • Besluit en Regeling diervoeders
  • Besluit en Regeling dierlijke producten
  • Besluit en Regeling handhaving en overige zaken Wet dieren
  • Besluit en Regeling houders van dieren
  • Besluit en Regeling diergeneeskundigen

In het Besluit houders van dieren staan de algemene regels voor het houden en verzorgen van alle dieren én specifieke regels voor productiedieren. Het bevat ook regels voor de bedrijfsmatige opvang, verkoop en fokken van huisdieren. De volledige teksten van de wet, de besluiten en de regelingen vindt u op wetten.overheid.nl.

Voor vragen over het Besluit en de Regeling houders van dieren en het Besluit en de Regeling diergeneeskundigen neemt u contact met ons op. Heeft u vragen over andere onderdelen van de Wet dieren? Dan kunt u terecht bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Gezondheids- en welzijnswet voor dieren

De Wet dieren heeft de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren (Gwwd) en een aantal andere wetten met regels voor het houden van dieren vervangen. Het besluit heeft onder andere het Varkensbesluit, het Vleeskuikenbesluit, het Kalverenbesluit en het Honden- en kattenbesluit vervangen.

Wijzigingsvoorstellen

Voor het Besluit houders van dieren en het Besluit diergeneeskundigen zijn een aantal wijzigingsvoorstellen ingediend. De wijzigingsvoorstellen gaan over ingrepen, het doden van dieren, het scheiden van ouderdieren en jongen, het gebruiken van voorwerpen om dieren te corrigeren en het lichtregime bij konijnen.

Wetgeving

De vogelwereld heeft met verschillende wetten te maken. De wet natuurbehoud en de wet dieren zijn wel de belangrijkste.
In verband met de regelgeving is het aantonen van legalisatie zeer belangrijk. Door middel van een vaste voetring kunt u aantonen dat de vogel in avicultuur geboren is. Voor de meeste vogelsoorten is dit voldoende.

Ook voor alle Europese vogelsoorten geldt er specifieke wetgeving.


CITES

Voor door CITES beschermde vogels geldt zwaardere regelgeving. Rechts ziet u een voorbeeldplaatje van het belangrijke CITES document, het EU-certificaat.
Let op!
Dit certificaat mag u niet perforeren (gaatjes inmaken), niet plastificeren en u mag er niet op schrijven. Om kort te gaan het EU-certificaat moet geheel orgineel zijn, iedere wijziging aan het certificaat maakt het ONGELDIG.

Europese vogelsoorten

Voor Europese vogelsoorten geldt dat ze legaal moeten zijn. Hiervoor is het nodig dat ze voorzien zijn van een op persoonsnaam met vermelding van de vogelsoortnaam geregistreerde gekleurde ring. Ook geldt een per soort vastgestelde maximale ringmaat. De kleine ringmaten hebben een breekgroef.
De registratie bij het ministerie wordt door de ringenadministratie gedaan. 

RVO

Bij het RVO kunt u al de zaken betreffende wetgeving vinden en regelen. De aanvraag voor een EU-certificaat dient u bij hen te doen. Ook de actuele informatie zal hier te vinden moeten zijn.
 
 
 

Ringenadministratie

De ringenadministratie wordt uitgevoerd door Fred Rönitz.
Dit doet hij naast zijn normale werk, daarom is hij maar beperkt bereikbaar.
Ook heeft hij nog andere bezigheden.
De meeste kans op succes heeft u via de e-mail.

Het contact via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

voor contact gegevens