startpagina ringenservice

U moet inloggen om ringen te kunnen bestellen.

Iedere bestelling wordt zo spoedig mogelijk verwerkt en toegezonden.

Het heeft geen nut dat u dit apart vermeld, er wordt niets mee gedaan!

.

U kunt nu geen aluminium ringen voor 2017 bestellen. Dit in verband met de levertijd.

Voor noodgevallen moet u contact opnemen.

Vanaf juli is het mogelijk om alle ringtypen voor kweekjaar 2018 te bestellen. De 2018 ringen worden vanaf oktober geleverd.

U kunt hier inloggen of registreren als ringenbestellerInformatie rondom ringen bestellen

Wilt u als fokker of kweker beschermde dieren of planten verhandelen of vervoeren? Dan krijgt u te maken met de CITES regelgeving. Voor sommige planten en dierensoorten is de handel verboden en zelfs strafbaar, in andere gevallen zijn er vergunningen of certificaten nodig. Daarnaast gelden er verschillende regels voor handel en vervoer in de EU en handel en vervoer buiten de EU.

Wel of geen CITES soort?

Om zeker te weten of uw diersoort of plantensoort wel of niet onder de bescherming van CITES valt, raden wij u aan altijd de Soortenlijst (PDF, 814 kb) te raadplegen of de database Species+. Hier vindt u ook in welke bijlage de soort is opgenomen.

Uitgebreide informatie vindt u op de pagina ‘Wel of geen Cites soort’.

Meer informatie over de regelgeving en de gevolgen bij overtreding vindt u op de pagina Regelgeving.

Handel en vervoer binnen de EU 

Voor het handelen, vervoeren, verzamelen en bezitten van de beschermde soorten in Nederland en de Europese Unie (EU) is vaak een EU-certificaat nodig. Wilt u een door CITES beschermde soort in Nederland of binnen de Europese Unie kopen, verkopen of vervoeren? Of wilt u een soort overdragen aan een ander? Dan heeft u mogelijk een EU-certificaat nodig. Het EU certificaat kunt u aanvragen op mijn.rvo.nl.

Uitgebreide informatie over EU certificaten leest u in het Infoblad (PDF, 83 kb).

Handel en vervoer buiten de EU

Voor het in- of (weder)uitvoeren van de beschermde soorten vanuit of naar Nederland en de Europese Unie (EU) is vaak een CITES-vergunning nodig. Wilt u beschermde dieren of planten invoeren uit een land buiten de Europese Unie? Mogelijk heeft u daarvoor een invoervergunning nodig.

Uitgebreide informatie over het in- of (weder)uitvoeren van CITES-soorten vindt u op de pagina Invoer en (weder)uitvoer.