startpagina ringenservice

U moet inloggen om ringen te kunnen bestellen.

Iedere bestelling wordt zo spoedig mogelijk verwerkt en toegezonden.

Het heeft geen nut dat u dit apart vermeld, er wordt niets mee gedaan!

.

U kunt nu geen aluminium ringen voor 2017 bestellen. Dit in verband met de levertijd.

Voor noodgevallen moet u contact opnemen.

Vanaf juli is het mogelijk om alle ringtypen voor kweekjaar 2018 te bestellen. De 2018 ringen worden vanaf oktober geleverd.

U kunt hier inloggen of registreren als ringenbestellerInformatie rondom ringen bestellen

Administratie bijhouden

U heeft in Nederland een levend dier of levende plant van een beschermde soort in uw bezit. Om dit legaal te mogen hebben, moet u hiervan in een aantal gevallen een administratie bijhouden. Dit staat in de Regeling administratie bezit van en handel in beschermde dier- en plantensoorten.

U houdt de administratie bij voor:

  • Levende in gevangenschap geboren en gefokte gewervelde dieren van soorten uit bijlage A bij de Basisverordening, met uitzondering van in gevangenschap geboren en gefokte specimens van de diersoorten en de hybriden daarvan die in bijlage X bij de Uitvoeringsverordening staan.
  • Levende dieren van soorten uit bijlage B bij de Basisverordening, met uitzondering van gefokte vogels (geen roofvogels of uilen) die een naadloos gesloten pootring hebben en de soorten die zijn opgenomen in bijlage 1 van de Regeling administratie bezit van en handel in beschermde dier- en plantensoorten.
  • Levende in gevangenschap geboren en gefokte dieren van niet in Nederland voorkomende soorten uit bijlage IV van de Habitatrichtlijn.
  • Levende specimens van kunstmatig gekweekte plantensoorten uit bijlage A bij de Basisverordening.
  • Levende specimens van kunstmatig gekweekte hybriden van niet van een annotatie voorziene soorten uit bijlage A bij de Basisverordening, voor zover voor die soorten een fytosanitair certificaat is afgegeven (artikel 8 van de Uitvoeringsverordening).