Er is besloten om geen blank aluminium- en gewoon stalen ringen meer aan te bieden.

U zal begrijpen dat een verhoging van de ringprijs onvermijdelijk is geworden. Door de gestegen energie- en metaalprijs zijn de ringen duurder geworden. Alleen de inkoopprijs verhoging is doorberekend.

Inloggen of een ringenbestelaccount maken

,

Ringvolgnummer

Wat nog wel eens mis gaat is dat men niet goed begrijpt wat het ringvolgnummer is.
Nu dit is het oplopende nummer dat op de ring komt. Meestal begint u met nummer 001, en dit loopt op tot het aantal dat u besteld heeft. Nu kan de volgende ringmaat ook weer beginnen met volgnummer 001, maar u kunt er ook voor kiezen om de volgende ringmaat met een opvolgend nummer te beginnen. Bijvoorbeeld uw eerste ringmaat loopt van 001 tot en met 020, de volgende ringmaat kan dan starten met 021.

Voor de aluminium ringen kan de ringenmachine alleen maar starten met startnummer 1 of 6. Daarom kunnen de ringen ook alleen per 5 besteld worden.

Stalen ringen kunnen met ieder nummer beginnen

De getoonde ringmaten zijn een indicatie, uw vogels kunnen een andere pootdikte hebben! Zorg er daarom voor dat u zeker bent van de ringmaat van uw vogels. Wij adviseren voor papegaaien, kaketoes, ara's en andere "sterke" vogels stalen ringen. Bestel uw ringen op tijd, dat voorkomt spijt!

De Parkieten Sociëteit en/of de leverancier van de ringen zijn nooit verantwoordelijk voor de keuze van de ringmaat, de materiaalkeuze (aluminium of staal), kleur, het gebruikte kweekjaar en/of de manier waarop de ringen worden aangebracht.
In verband met de wetgeving is het belangrijk dat u zich realiseert dat als u ringen met uw kweeknummer aan een derde geeft u verantwoordelijk bent voor de registratie van deze ringen. Vrij naar een spreekwoord: Wie een pootring geeft aan een ander heeft later zelf een probleem.