Inloggen of een ringenbestelaccount maken

,

Ringendisclaimer

De Parkieten Sociëteit en/of de leverancier van de ringen zijn nooit verantwoordelijk voor de keuze van de ringmaat, de materiaalkeuze (aluminium of staal) het gebruikte kweekjaar en/of de manier waarop de ringen worden aangebracht. Ook de levertijd is een indicatie, wij kunnen niet verantwoordelijk zijn voor de levertijd.

Algemene voorwaarden

Ringenbestellen is een service voor leden van de PS. Uw gegevens worden gecontroleerd. U verplicht zich door deze bestelling ook om het kweekjaar waarvoor u ringen heeft besteld lid te blijven.

Denk er om dat u de volledige ringenbestelling in één keer doet! Dus alle ringen, zowel aluminium-, stalen en CITES/EU-ringen, in dezelfde bestelling. Anders betaalt u twee keer de verwerkingskosten (= administratie-, betaal- en verzendkosten). Hier kan achteraf niets meer aan veranderd worden omdat wij ook direct o.a. de betaaldienst moeten betalen.
U zal begrijpen dat de ringen speciaal voor u gemaakt worden, deze kunnen dan ook niet geretourneerd worden. Ook kan een geplaatste bestelling niet ongedaan gemaakt worden.

Mocht blijken dat u geen contributie heeft betaald, maar wel heeft aangegeven dat u lid (abonnee) bent, dan worden de ringen niet in produktie genomen. Er kan in dat geval een terugbetaling van de ringenbestelling plaatsvinden waarbij de verwerkingskosten en 10% van het ringenbedrag ingehouden wordt.

Niet-leden kunnen ook ringen bestellen, deze betalen hier dan wel een administratiekosten van €25 per kalenderjaar voor.

Aluminium ringen kunnen besteld worden met een minimum van 10 of 20 stuks per maat. Hierna in veelvouden van 5 stuks.
Stalen ringen kunnen, het hele jaar door, per stuk worden besteld.
Niet alle ringen zijn het hele jaar te bestellen!

De bestelling kan direct betaald worden per iDeal, PayPal of Bancontact/MisterCash. Ook is het mogelijk om zelf het bedrag over te maken. De bestelling wordt pas verwerkt als de betaling bij ons binnen is.

Voor een paar acties gelden toeslagen.
Het registreren bij het ministerie van CITES-A- en Europese vogelsoortringen is een tijdrovend werk vandaar dat hier een toeslag van € 0,50 per registratie in rekening gebracht wordt.

De Parkieten Sociëteit, noch de fabrikanten van de ringen zijn verantwoordelijk voor de keuze van de ringmaat, de materiaalkeuze (aluminium of staal), kleur en/of de manier waarop de ringen worden aangebracht.
Ook is de PS niet verantwoordelijk voor de levertijd aangezien wij afhankelijk zijn van derden.

De ringen met NL mogen uitsluitend worden gebruikt voor op Nederlands grondgebied geboren vogels. Voor buitenlandse kwekers krijgen de ringen geen NL in de code.

De door een lid bestelde ringen worden altijd naar het bij de administratie bekende adres gestuurd. De indicatie van de levertijd staat bij de ringen aangegeven. Een gecombineerde bestelling van fabrikant A en C wordt in een keer aan u verstuurd.
Als u dus een combinatie bestelling doet moet u rekening houden met de langste levertijd. Bij een combinatiebestelling geldt de langste levertijd.

De genoemde vogelsoorten bij de ringmaat zijn een indicatie, uw vogels kunnen een andere pootdikte hebben! Zorg er daarom voor dat u zeker bent van de ringmaat. Voor CITES- en Europese vogels geldt een maximumringmaat, een kleinere ringmaat gebruiken is toegestaan.

Uiteraard is de wet- en regelgeving van Nederland van toepassing.
Voor CITES-vogels geeft u uw BurgerServiceNummer en het aantal paren dat u bezit door.
Voor Europese vogels geeft u uw BurgerServiceNummer en de in uw bezit zijnde betreffende soorten door.
Als u de benodigde gegevens niet vermeld kan het misgaan met de registratie bij het ministerie, dit is dan uw verantwoordelijkheid.

Ringvolgnummer

Wat nog wel eens mis gaat is dat men niet goed begrijpt wat het ringvolgnummer is.
Nu dit is het oplopende nummer dat op de ring komt. Meestal begint u met nummer 001, en dit loopt op tot het aantal dat u besteld heeft. Nu kan de volgende ringmaat ook weer beginnen met volgnummer 001, maar u kunt er ook voor kiezen om de volgende ringmaat met een opvolgend nummer te beginnen. Bijvoorbeeld uw eerste ringmaat loopt van 001 tot en met 020, de volgende ringmaat kan dan starten met 021.

Voor de aluminium ringen kan de ringenmachine alleen maar starten met startnummer 1 of 6. Daarom kunnen de ringen ook alleen per 5 besteld worden.

Stalen ringen kunnen met ieder nummer beginnen

Registreren

Voordat u gaat bestellen moet u zich eerst registreren als ringenbesteller bij de Parkieten Sociëteit.
Uw registratie van na 21 november 2013 is actief, deze kunt u dan ook nu weer gebruiken.

Let op! @gmail.com @hotmail @yahoo @live.nl adressen kunnen lastig doen. De mail komt dan bij u in de SPAM-map binnen. U kunt deze mail dan vanuit de spam-map gewoon gebruiken.

Rechts hieronder staat het inloggedeelte, waarmee u zich kunt registreren. Klik op de knop "Ik wil mij registreren om ringen te kunnen bestellen".
Ook vindt u hier de knop voor het geval dat u uw wachtwoord kwijt bent.
Als u de gegevens in het invulscherm heeft ingevuld wordt er een email naar uw opgegeven emailadres gestuurd. In deze email staat een link.
Als u op deze link klikt wordt uw registratie geactiveerd.
Deze stap vinden wij nodig om zo te controleren dat het om uw emailadres, en dus ook om uw gegevens gaat.

U kunt hierna met uw opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord ringen bestellen. Pas als u ingelogt bent, kunt u de ringprijzen zien.
Uw gegevens kunt u blijvend gebruiken, bewaar deze dus.

Levertijd

De indicatie van de levertijd van aluminium ringen is voor de gekleurde 7 en voor de blanke tot 8 weken.

De levertijd van stalen rvs316 ringen 7 weken. De gelaserde (gewone) stalen ringen tot 8 weken.

Bij een combinatie bestelling geldt de langste levertijd.

Wij zijn niet verantwoordelijk dat de ringen ook echt binnen deze levertijd bij u zijn, er zijn externe partijen waar wij geen controle op hebben.

Bestel dus op tijd.

Spoedbestelling

Een spoedbestelling doen is niet meer mogelijk.

U weet zelf wanneer u de broedblokken aan de vogels ter beschikking stelt. Als u ringen besteld bij het eerste ei heeft u de ringen waarschijnlijk op tijd in huis, uiteraard zou u de ringen eerder moeten bestellen.

Een goede verzorger weet wanneer er ringen nodig zijn.

Er zijn een beperkt aantal verenigingsringen beschikbaar, echter op=op.

Als er echt een probleem is moet u een e-mail sturen of bellen.

Bestellen via het ringenbestelformulier

Het ringenbestelformulier wordt niet meer met het magazine meegezonden.

Voor mensen die geen internet hebben, en dit ook niet kunnen regelen via iemand anders, is er nog de mogelijkheid om gebruik te maken van het papieren ringenbestelformulier.

Dit papieren ringenbestelformulier kunt u aanvragen via telefoonnummer 0630297558 van 17:00 tot 21:00 uur.
Of per post:
Ringenadministratie PS
Springendalhoek 52
7546 GD Enschede

U krijgt dan een op uw naam gesteld, dus persoonlijk, ringenbestelformulier per post thuis. Nadat u besteld heeft ontvangt u een rekening voor deze bestelling. Pas als de rekening betaald is worden de ringen gemaakt.

Voor de duidelijkheid dit kan niet per e-mail. Als u kunt mailen dan kunt u ook digitaal ringen bestellen!

De getoonde ringmaten zijn een indicatie, uw vogels kunnen een andere pootdikte hebben! Zorg er daarom voor dat u zeker bent van de ringmaat van uw vogels. Wij adviseren voor papegaaien, kaketoes, ara's en andere "sterke" vogels stalen ringen. Bestel uw ringen op tijd, dat voorkomt spijt!

De Parkieten Sociëteit en/of de leverancier van de ringen zijn nooit verantwoordelijk voor de keuze van de ringmaat, de materiaalkeuze (aluminium of staal), kleur, het gebruikte kweekjaar en/of de manier waarop de ringen worden aangebracht.
In verband met de wetgeving is het belangrijk dat u zich realiseert dat als u ringen met uw kweeknummer aan een derde geeft u verantwoordelijk bent voor de registratie van deze ringen. Vrij naar een spreekwoord: Wie een pootring geeft aan een ander heeft later zelf een probleem.